W okresie: marzec – kwiecień 2019 w ramach projektu pt. „Cykl szkoleń w zakresie produkcji ekologicznej z wykorzystaniem rozwiązań innowacyjnych” w Klimczycach odbyły się 3 szkolenia, w których wzięło udział 9 osób zainteresowanych tematyką ekologii w produkcji warzyw i owoców.
08.03.2019 r. pt. „Jak przestawić gospodarstwo na produkcję ekologiczną?
Szczegółowe zagadnienia:
– Czy produkcja Eko może być opłacalna?
– Jak uzyskać certyfikat?
30.03.2019 r. pt. „Metodyka uprawy owoców i warzyw ekologicznie”.
Szczegółowe zagadnienia:
– Ekologiczna uprawa warzyw.
-Ekologiczna uprawa owoców jagodowych.
– Ekologiczna uprawa jabłoni, grusz i śliw.
26.04.2019 r. pt. „Produkcja i sprzedaż produktów ekologicznych”
Szczegółowe zagadnienia:
– Marketing produktów ekologicznych.
-Małe przetwórstwo produktów ekologicznych.
– Certyfikacja i znakowanie produktów ekologicznych.
You must be logged in to post a comment.